La fundació assut per la Sostenibilitat dels Sistemes Litorals de la Mediterrània, junto con la Universitat Politècnica de València, el Parc Natural de l’Albufera y la Sociedad Española de Ornitología (SEO/BirdLife), organizan una jornada de formación sobre arrozales y conservación de humedales. El simposio tiene como objetivo dar a conocer a la sociedad, el mundo académico y, en particular, el sector agrícola (agricultores, técnicos y profesionales), la estrecha vinculación que mantienen los arrozales con la conservación de un gran número de humedales en el mundo y, muy especialmente, en la cuenca del Mediterráneo.

Las jornadas se han estructurado en diferentes áreas de conocimiento atendiendo a los contenidos que se imparten:

El arrozal como ecosistema acuático

El propósito de dicha sección es la de ofrecer información acerca del papel que pueden llegar a cumplir los arrozales como ecosistema acuático, valorar la biodiversidad (fauna y flora) que estos espacios atesoran, así como definir los ciclos biológicos que se suceden a lo largo del año, etc.

Prácticas agronómicas y conservación de humedales

Se pretende aportar la información relacionada con determinadas prácticas agronómicas que pueden ponerse en marcha y que vayan dirigidas a minimizar el impacto ocasionado por algunas actividades agrarias (métodos de control de plagas y enfermedades, sistemas de manejo de agua y manejo del rastrojo, prácticas agronómicas compatibles…)

El futuro del arroz y los nuevos usos

El sector del arroz, como buena parte de las producciones agrícolas, se enfrenta a un futuro plagado de dudas. El carácter multifuncional que cumplen los arrozales en la conservación de determinados valores naturales y culturales puede ser una de las razones que motiven buena parte de las políticas de apoyo desde las administraciones públicas.

La fundació assut per la Sostenibilitat dels Sistemes Litorals de la Mediterrània, junt amb la Universitat Politècnica de València, el Parc Natural de l’Albufera i la Societat Espanyola d’Ornitologia (SEO/BirdLife), organitzen una jornada de formació sobre arrossars i conservació d’aiguamolls. El simposi té com a objectiu donar a conéixer a la societat, el món acadèmic i, en particular, el sector agrícola (agricultors, tècnics i professionals), l’estreta vinculació que mantenen els arrossars amb la conservació d’un gran nombre d’aiguamolls en el món i, molt especialment, en la conca del Mediterrani.

Les jornades s’han estructurat en diferents àrees de coneixement atenent als continguts que s’impartixen:

L’arrossar com a ecosistema aquàtic

El propòsit de la dita secció és la d’oferir informació sobre el paper que poden arribar a complir els arrossars com a ecosistema aquàtic, valorar la biodiversitat (fauna i flora) que estos espais atresoren, així com definir els cicles biològics que se succeïxen al llarg de l’any, etc.”

Pràctiques agronòmiques i conservació d’aiguamolls

Es pretén aportar la informació relacionada amb determinades pràctiques agronòmiques que poden posar-se en marxa i que vagen dirigides a minimitzar l’impacte ocasionat per algunes activitats agràries (mètodes de control de plagues i malalties, sistemes de gestió d’aigua i maneig del restoll, pràctiques agronòmiques compatibles…).

El futur de l’arròs i els nous usos

El sector de l’arròs, com a bona part de les produccions agrícoles, s’enfronta a un futur infestat de dubtes. El caràcter multifuncional que complixen els arrossars en la conservació de determinats valors naturals i culturals pot ser una de les raons que motiven bona part de les polítiques de suport des de les administracions públiques.