Convocatòries


Festival Amfibi 2018

Vols participar…?Altres Notícies

Amfibi 2018: Sueca i el Saler acullen una nova edició del festival

divendres, 29 de juny de 2018 – dissabte, 14 de juliol de 2018

Cartel Amfibi

Els propers dies 13 i 14 de juliol, Sueca i el Saler acolliran una nova edició del festival Amfibi, certamen que la Fundació Assut organitza cada any des de 2011 per a fer promoció dels paisatges culturals de l’aigua i divulgar el valor de la naturalesa de les zones humides.

Divendres 13, al Casal Jove de Sueca tindrà lloc una vetlada de cinema a l’aire lliure amb la projecció d'un muntatge documental sobre El desentierro, pel·lícula, encara inèdita, rodada en escenaris de l’Albufera pel cineasta valencià Nacho Ruipérez, i del llargmetratge El cartero de las noches blancas, un film d'Andrei Konchalovsky sobre una xicoteta i remota comunitat «amfíbia» del nord de Rússia.

I, dissabte 14, el poble del Saler i l'entorn pròxim de la Devesa albergaran la celebració de dos espectacles de música tradicional. En primer lloc, un itinerari vespertí entre la platja i la marjal, en el qual el cantador Josep Aparicio Apa i el seu grup, acompanyats del versador Josemi Sánchez, oferiran un repertori improvisat d’albades de temàtica albuferenca. I, a continuació, a l’esplanada exterior de la Casa Forestal, Jonatan Penalba, la principal de les noves veus de la tradició musical valenciana, presentarà el seu espectacle De soca-rel.

El festival de les cultures amfíbies

Amfibi, el festival de les cultures amfíbies, és un certamen dedicat a la promoció, la divulgació i la preservació dels valors culturals de les zones humides i els sistemes tradicionals de regadiu, en particular l’Albufera i l'Horta de València, mitjançant la música i la dansa, el cinema i el vídeo, el teatre i altres mitjans i disciplines.

L’objectiu és difondre la importància que tenen aquests sistemes, ecosistemes i paisatges culturals, i contribuir al coneixement i la conservació de tantes cultures que manifesten aquesta identitat amfíbia, associades a l'aigua i determinades per ella.

Enguany, en la seua vuitena edició, l’Amfibi compta amb el suport de Gracomsa Alimentaria, empresa del grup industrial Nuova Sesac, i la col·laboració de l’Ajuntament de València, l’Ajuntament de Sueca i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

-

PROGRAMACIÓ

-

Cinema

Divendres 13 / 21:45 h

Casal Jove de Sueca (Carrer de Pepe Montó, 5)

ASÍ SE HIZO «EL DESENTIERRO»

Projecció i col·loqui, amb Nacho Ruipérez, Abdón Alcañiz i Ximo Pérez

Presentació del making of de la pel·lícula El desentierro (Nacho Ruipérez, 2018), un film encara inèdit que ha sigut rodat en localitzacions de la marjal de Sueca i l’Albufera. La projecció comptarà amb la presència de part dels equips tècnic i artístic. 15 min.

EL CARTERO DE LAS NOCHES BLANCAS

Andrei Konchalovsky, 2014 (V.O.S. castellà)

Lleó de Plata al millor director a la Mostra de Venècia de 2014, la pel·lícula és una mirada contemplativa a la realitat d'un poblat aïllat al llac rus de Kenozero, només connectat al món exterior pel carter i la seua xicoteta barca correu. 90 min.

-

Música

Dissabte 14 / 19:30 h

El Saler, entre la platja i el poble (Passeig Francisco Lozano/Tallafoc del Saler)

CANT D'ALBADES: DE LA MAR A LA MARJAL

Amb la rondalla d’Apa, Josemi Sánchez, Trini Carballo i la Colla El Garbí

En un itinerari a peu entre la mar i la marjal, eixint de la platja, travessant la Devesa i el poble del Saler i efectuant parades a llocs assenyalats, la cèlebre rondalla d’Apa i Josemi improvisarà xicotetes peces musicals en la tradició valenciana del cant d’estil. 75 min.

-

Dissabte 14 / 22 h

Casa Forestal del Saler (Tallafoc del Saler, s/n)

JONATAN PENALBA: DE SOCA-REL

Concert del cantador Jonatan Penalba, amb Hèctor Peropadre (acordió i llaüt) i Pere Ródenas (guitarra)

Deixeble i hereu de figures com Pep Botifarra i Victòria Sousa Victorieta, Jonatan Penalba és la nova veu de la música tradicional valenciana. En De soca-rel, el precoç cantador recupera peces del cançoner antic i de clàssics recents, com Al Tall i Obrint Pas. 90 min.

Projectes relacionats

Amfibi 2013

Amfibi és un certamen dedicat a la promoció, la divulgació i la preservació dels valors naturals i culturals dels aiguamolls, en particular de l’Albufera, mitjançant el cinema i el vídeo, la música, la fotografia, la gastronomia, el teatre i altres mitjans i disciplines. El seu objectiu és sensibilitzar sobre la importància que tenen les zones [...]

Llegir mès…
Contacta amb nosaltres | fundació assut © 2014 | Embarcador, 28 - 46012 - El Saler (València) | info@fundacioassut.org