Notícies


Conveni entre la Fundació Assut i Gracomsa Alimentaria

Altres Notícies

Gracomsa Alimentaria fa seu el paisatge de l’Albufera

dimarts, 19 de maig de 2015

El programa Cerca de la Fundació Assut, el propòsit del qual és divulgar i crear consciència sobre la necessitat de conservar els paisatges culturals de l'Horta i l’Albufera, compta des d'ahir amb la col·laboració i el compromís de Gracomsa Alimentaria.

El president d'aquesta empresa, Miguel Cases Martínez, i el president de la Fundació Assut, Vicent Sales, van signar dilluns un conveni que uneix a ambdues entitats en la cerca d'aquest objectiu. El text de l'acord recalca que es tracta "d'acostar a la societat valenciana a la naturalesa, el paisatge i la cultura de l’Albufera i l'Horta de València perquè aquella puga conèixer i valorar aquesta realitat i prendre consciència de la necessitat de conservar-la i comprometre's en la seua protecció”.

Situada en les proximitats de l’Albufera, Gracomsa Alimentaria evidència amb aquest gest la seua intenció “d’implicar-se en tot quant aquests paisatges representen com a patrimoni de tots els valencians” i la seua aposta per “contribuir a preservar els seus valors naturals, culturals i socials”.

Els dissabtes de la Trilladora

El programa Cerca està lligat al projecte de recuperació de la Trilladora del Tocaio, un antic edifici d'ús agrícola situat al Palmar, com a centre de divulgació de la cultura de l’Albufera i l'Horta de València.

La col·laboració de Gracomsa Alimentaria es materialitzarà en la dotació de fons durant almenys un any per a ajudar a la implementació del pla setmanal d'activitats divulgatives conegut com ‘Els dissabtes de la Trilladora’. “Mitjançant aquestes activitats —va dir Vicent Sales— volem que els veïns de València i altres llocs pròxims facen seu aquest paisatge, que ens ajuden a divulgar els seus valors i a millorar el seu coneixement i la seua conservació. I volem que, entre tots, puguem fer efectiva la solució a problemes com el desinterès, l'abandó i fins i tot la desaparició.”

La previsió de la Fundació Assut és que, en el marc del programa Cerca, per la Trilladora del Tocaio passen quinze mil escolars i vora trenta mil visitants més a l'any.

Projectes relacionats

Programa Cerca

El programa Cerca vol acostar als veïns i visitants de l’Albufera i l’Horta de València la seua naturalesa, la seua cultura i el seu paisatge. L’objectiu és divulgar aquesta realitat única i amenaçada, i crear consciència sobre la necessitat de protegir-la.

Llegir mès…

La Trilladora del Tocaio

La Trilladora del Tocaio (El Palmar, València) és un projecte de recuperació d’un vell edifici com a centre de propagació de vida, paisatge i cultura: l’aiguamoll, la marjal, l’Horta, l’Albufera de València…

Llegir mès…
Contacta amb nosaltres | fundació assut © 2014 | Embarcador, 28 - 46012 - El Saler (València) | info@fundacioassut.org