Convocatòries


Els calafats de l'Albufera

Vols participar…?Altres Notícies

La visita de gener: Els calafats de l’Albufera

dimarts, 7 de gener de 2014 – dissabte, 11 de gener de 2014

El dissabte 11 de gener tenim una nova ‘visita del mes’, la primera de l'any. Aquesta vegada, descobrirem com treballen alguns dels calafats de l’Albufera. Eixirem des de la Trilladora del Tocaio per a visitar els tallers del Palmar. Parlarem amb Pepe Sevilla, fuster de ribera ja jubilat, i ens acostarem a vore l'última de les barques construïdes per Juan, deixeble d'aquell i continuador al poble d'aquest vell ofici.

Esmorzarem amb ells a la Trilladora i, allí mateix, al moll, aprendrem a distingir els diferents tipus d'embarcacions tradicionals de l’Albufera —barquets o albuferencs, barques, barquetots…–, coneixerem les diferents formes de navegació i descobrirem on es troben els últims calafats del llac, garants de la pervivència d'una professió amenaçada que, en un altre temps, fa apenes setanta anys, emprava, momés al port de Catarroja, a més de vint fusters.

Projectes relacionats

La Trilladora del Tocaio

La Trilladora del Tocaio (El Palmar, València) és un projecte de recuperació d’un vell edifici com a centre de propagació de vida, paisatge i cultura: l’aiguamoll, la marjal, l’Horta, l’Albufera de València…

Llegir mès…
Contacta amb nosaltres | fundació assut © 2014 | Embarcador, 28 - 46012 - El Saler (València) | info@fundacioassut.org