Notícies


Premi La Caixa a la Innovació i Transformació Social per al projecte 'Dones africanes a l'Horta'

Altres Notícies

Premi de La Caixa al projecte ‘Dones africanes a l’Horta’

dimecres, 20 de abril de 2016

El projecte ‘Dones africanes a l'Horta: una aposta per la interculturalitat a l'Horta de València’, iniciativa que va sorgir fa tres anys arran de la relació entre l'Associació de Dones Africanes de Paterna i la Fundació Assut, i a la qual es van incorporar CERAI (Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura) i ACOEC (Associació per a la Cooperació entre Comunitats), ha rebut el premi La Caixa a la Innovació i Transformació Social 2015.

El Programa d'Ajudes a Projectes d'Iniciatives Socials de la Fundació La Caixa reconeix amb aquest premi una iniciativa que tracta d'enfortir la presència, l'organització, la capacitat i les relacions d'aquestes dones en el context de l'Horta, mitjançant una activitat agrícola sostenible.

El projecte vol millorar la qualitat de vida del col·lectiu de dones africanes mitjançant el perfeccionament de la seua organització i de la seua activitat agrícola. Amb aquesta finalitat, la iniciativa contempla el desenvolupament de processos de recerca i formació col·laborativa, l'intercanvi d'experiències interculturals i la formació i assessorament sobre comercialització, conciliació familiar, salut comunitària, associacionisme i comunicació.

Aquesta idea ha sigut premiada entre 489 projectes avaluats en la segona edició dels Premis La Caixa a la Innovació i Transformació Social 2015, i suposa una aportació de 15.000 euros que es dedicaran a ampliar les accions del projecte. A més, han sigut premiades altres nou entitats, i hi ha hagut tres finalistes.

Peu de foto: Aissatou Ndiaye (AMAP), Ignasi Mangue (Fundació Assut) i Fatoumata (AMAP).

Projectes relacionats

L’estat de l’horta de Massamagrell

En 2013, l’Ajuntament de Massamagrell ens va encarregar aquest treball d’anàlisi, diagnòstic i categorització de les terres de cultiu del terme municipal. L’estudi respon a cert procés de pèrdua i abandó de parcel·les d’horta, i posa en mans de tècnics i autoritats un instrument útil per a la presa de decisions.

Llegir mès…

Dones africanes a l’Horta

L’objectiu d’aquest projecte és ajudar a l’Associació de Dones Africanes de Paterna en l’enfortiment de les seues capacitats a través de l’activitat agrícola, promoure la relació amb el seu entorn, i provocar la seua inclusió mitjançant processos de comunicació i transmissió intercultural.

Llegir mès…

Millora del regadiu històric a l’horta de Godella

A la fi de 2014, l’Ajuntament de Godella va adjudicar a la Fundació Assut la redacció d’un projecte tècnic que contemplara l’execució dels treballs necessaris per a la recuperació i millora de les infraestructures de reg associades a l’entorn de l’horta de Godella.

Llegir mès…
Contacta amb nosaltres | fundació assut © 2014 | Embarcador, 28 - 46012 - El Saler (València) | info@fundacioassut.org