Convocatòries


Amfibi, setembre de 2015

Vols participar…?Altres Notícies

Una nova edició del festival Amfibi

diumenge, 13 de setembre de 2015 – divendres, 18 de setembre de 2015

El divendres 18 i els dissabtes 19 i 26 de setembre, se celebra a la Trilladora del Tocaio (El Palmar) una nova edició del festival Amfibi. L'entrada als espectacles i activitats és gratuïta.

Encara que no és indispensable, existeix l'opció de reservar entrepans per als esdeveniments dels dies 18 i 19 (pataqueta i beguda, 6 euros) telefonant al 693 544 747 o enviant correu a cerca@fundacioassut.org. Per al sopar (13 euros) de l'activitat del dia 26, cal fer la reserva en el Restaurant El Graner (96 162 02 75).

DIVENDRES 18

20 h.

Presentació del llibre. Trobada amb els autors i alguns dels protagonistes:

Paraules de terra i fang

Presentació de Paraules de terra i fang, un llibre de Josep Lluís Peris i Alejandro Ramon que “ha estat possible gràcies a l’admirable personalitat de nou valencians octogenaris que encara habiten arrelats al seu entorn natural: l’horta, la marjal i l’Albufera. El testimoniatge de les seues vivències en primera persona, la seua experiència acumulada al llarg dels anys i la peripècia de les seues respectives biografies són el fil conductor d’aquest llibre que no és sinó un intent per mantenir viva la memòria d’un paisatge físic i humà únic” (Ed. Neopàtria, 2015).

21:30 h.

Cinema amfibi a l'aire lliure amb entrepà i beguda opcionals:

La chica del río

Dirigida per Mario Soldati en 1954, La donna del fiume és la pel·lícula que va llançar a la fama a Sophia Loren, que la va convertir, en bona part pel seu ball insinuant del mambo bacan, en estrela de cinema i ‘sex symbol’ internacional. Conta la història d'una bella jove del Delta del Po que treballa a una fàbrica de conserves i que passa la seua vida bregant amb les anguiles, amb un novi contrabandista i amb un fum de pretendents pesats.

DISSABTE 19

19 h.

Taller-degustació a la Trilladora del Tocaio:

Allipebre

Una demostració de cuina autòctona i genuïna al sequer de la Trilladora del Tocaio, al costat del fumeral. Paco, Gori i Jorge ens donaran una classe magistral de preparació de l’allipebre —d'anguila, per descomptat— a la manera tradicional riberenca de l’Albufera. I, després, teatre i pataqueta a l'aire lliure.

21 h.

Teatre albuferenc a l'aire lliure (amb pataqueta):

Tres en barca

Dirigida per Paco Raga i interpretada per Joan Garcés, Cesc Doménech i Lluc Teodoro, de la companyia Circorama Teatre, Tres en barca és la narració teatralitzada de les vivències dels propis actors a l'estiu de 2014, quan van decidir donar la volta amb barca a l’Albufera. Una aventura que els porta des del Port de Catarroja fins a Sollana i més enllà, passant pel Tremolar, el Saler o el Palmar, i en la qual viuran moments carregats d'humor, de reflexió, d'afecte... Un viatge que els duu també a descobrir una part del seu país i, de pas, a conèixer-se una mica més a si mateixos.

DISSABTE 26

21 h.

Teatret d’horta

De rebot

Tres veïns del Palmar amb reconegudes dotes per a la interpretació, Mónica Mayor, Rafael Soler i Rafael Soler Jr., representen aquest entremès en prosa d'Arturo Casinos Moltó, situat a la porta d'una barraca de l'horta —d'una trilladora en aquest cas— i estrenat al Teatre Modern de València en 1925.

Projectes relacionats

Amfibi 2013

Amfibi és un certamen dedicat a la promoció, la divulgació i la preservació dels valors naturals i culturals dels aiguamolls, en particular de l’Albufera, mitjançant el cinema i el vídeo, la música, la fotografia, la gastronomia, el teatre i altres mitjans i disciplines. El seu objectiu és sensibilitzar sobre la importància que tenen les zones [...]

Llegir mès…

Programa Cerca

El programa Cerca vol acostar als veïns i visitants de l’Albufera i l’Horta de València la seua naturalesa, la seua cultura i el seu paisatge. L’objectiu és divulgar aquesta realitat única i amenaçada, i crear consciència sobre la necessitat de protegir-la.

Llegir mès…

La Trilladora del Tocaio

La Trilladora del Tocaio (El Palmar, València) és un projecte de recuperació d’un vell edifici com a centre de propagació de vida, paisatge i cultura: l’aiguamoll, la marjal, l’Horta, l’Albufera de València…

Llegir mès…
Contacta amb nosaltres | fundació assut © 2014 | Embarcador, 28 - 46012 - El Saler (València) | info@fundacioassut.org