Antes que hablar, decir o explicar, el cine de Miguel Ángel Bauxauli se limita a mostrar. La cámara de Baixauli atiende a lo que le ponen delante sin pretender apenas mediar en lo que está ocurriendo. Así, bajo este enfoque documental y desde un punto de vista etnográfico similar al que caracteriza su película Temps d’aigua (2009), acaba de emprender ahora un nuevo proyecto audiovisual en torno a la cultura del agua en la comarca valenciana de L’Horta Nord.

Este proyecto está vinculado a la plataforma multimedia sobre los paisajes culturales de la Acequia de Moncada que, bajo la dirección del arqueólogo Ignasi Mangue y la colaboración de la Universidad Politécnica de Valencia, está desarrollando la Fundació Assut.

La primera de estas producciones audiovisuales, titulada Esperant l’aigua, se centrará en la llegada del agua de riego a uno de los términos municipales de L’Horta y en la actividad humana que este hecho genera. La intención de la Fundació Assut y del propio Miguel Ángel Baixauli es crear una serie de cortometrajes que, como retazos de vida y de realidad, muestren lo que ocurre día a día en torno a un sistema tradicional de regadío como es la Acequia de Moncada y, más ampliamente, la huerta de Valencia.

Abans que parlar, dir o explicar, el cinema de Miguel Ángel Bauxauli es limita a mostrar. La càmera de Baixauli atén el que li posen davant sense pretendre intervindre en el que està ocorrent. Així, sota aquest enfocament documental i des d’un punt de vista etnogràfic similar al que caracteritza la seua pel·lícula Temps d’aigua (2009), acaba d’emprendre ara un nou projecte cinematogràfic entorn de la cultura de l’aigua en la comarca valenciana de l’Horta Nord.

Aquest projecte està vinculat a la plataforma multimèdia sobre els paisatges culturals de la Séquia de Moncada que, sota la direcció de l’arqueòleg Ignasi Mangue i la col·laboració de la Universitat Politècnica de València, està desenvolupant la Fundació Assut.

La primera d’aquestes produccions audiovisuals, titulada Esperant l’aigua, se centrarà en l’arribada de l’aigua de reg a un dels termes municipals de l’Horta i en l’activitat humana que aquest fet genera. La intenció de la Fundació Assut i del propi Miguel Ángel Baixauli és crear una sèrie de curtmetratges que, com trossos de vida i de realitat, mostren el que ocorre dia a dia entorn d’un sistema tradicional de regadiu com és la Séquia de Moncada i, més àmpliament, l’horta de València.