Assistència tècnica per a la caracterització i dinamització del sector  agro-ecològic per a la posada en marxa d’una línia d’aliments ecològics en la Tira de Comptar de Mercavalència.

Descripció

El sector agrari valencià presenta reptes i dificultats importants lligats especialment amb la falta de relleu generacional i als preus i la pressió del mercat global, així com les despeses vinculades al desenvolupament de l’activitat agrària. El sector ecològic, malgrat les dificultats, es troba també en un moment d’oportunitat. La dinamització de l’Ecotira com a proposta de dinamització local agroecològica local del sector agrari ecològic es desenvolupa dins del projecte “Alimentación Pública Sostenible 4.0” finançat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i coordinat per CERAI. La proposta treballa la posada en marxa d’un projecte pilot per a l’apertura d’una línia de comercialització d’aliments ecològics i de proximitat en el mercat de la Tira de Comptar de Mercavalència.

La proposta de comercialització de productes ecològics pot tindre un paper clau en aquest moment, al plantejar la concentració de l’oferta de productes ecològics i de proximitat, facilitant la connexió entre empreses de restauració -vinculades al sector públic o privat- i el sector agrari. El procés de dinamització posa l’èmfasi en la definició conjunta i de manera participada de la proposta amb el sector agrari ecològic interessat, per tal que aquesta tinga èxit.

Objectius / Línies d’actuació

  • Caracteritzar i diagnosticar el sector agrari ecològic per tal d’abordar les seues capacitats, dificultats, expectatives i necessitats al voltant de la proposta de L’Ecotira, així com la capacitat productiva del mateix.
  • Conformació del Grup Motor per al procés participat de definició de L’Ecotira.
  • Generació de la proposta de L’Ecotira d’acord a les necessitats del sector i la realitat de Mercavalència.

Data: 2020-2021

Destinatari: CERAI.

Col·laboracions: La Dula / Mercavalencia / Ajuntament de València

Patrocinis: CERAI / Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación / Fundación Daniel y Nina Carasso.

Enllaços: notícia de Mercavalencia

Skills

Posted on

18 març, 2021