La fundació assut naix amb el propòsit d'oferir una plataforma de treball per a la conservació del paisatge i la seua biodiversitat. Oferix a la societat valenciana i al seu teixit econòmic una institució de mecenatge per a la defensa del seu patrimoni natural.
El desenrotllament de les activitats de la Fundació Assut es finança amb els recursos que provenen d'ajudes, subvencions i donacions de persones públiques o privades, amb els recursos que reba de la realització d'activitats mercantils, amb els ingressos percebuts per la prestació de servicis així com del rendiment del seu patrimoni.
Vols col·laborar amb nosaltres…?
El logotip de la Fundació Assut està basat en els signes emprats pels pescadors de l’Albufera de València per a identificar els “redolins” o punts fixos de calada, llocs en què històricament es disposaven les arts de pesca i que encara hui se segueixen sortejant cada temporada entre els membres de la Comunitat de Pescadors del Palmar.
Notícies
Un projecte que reflexiona sobre el paisatge cultural de l’Horta
Llegir més…
Doctorats en l’Horta
Llegir més…
L’Horta i el compromís dels futurs empresaris
Llegir més…
Publicades les actes del congrés homenatge a Thomas F. Glick
Llegir més…
Taller ‘Entorn i coneixement’
Llegir més…
La Fundació Assut estrena canal de vídeos
Llegir més…
Noves presentacions de la web sobre els paisatges de l’aigua
Llegir més…
El paisatge i la cultura de l’horta, en versió 2.0
Llegir més…
El 7 de març presentem la web sobre els paisatges de l’aigua
Llegir més…
Ignasi Mangue parla del nostre projecte sobre els paisatges tradicionals de l’aigua
Llegir més…
Anotacions cinematogràfiques sobre l’horta
Llegir més…
Glick participa en el nostre projecte sobre el paisatge de l’horta
Llegir més…
La gestió sostenible de l’aigua, a debat
Llegir més…
La RAM i la fundació s’uneixen per la protecció de l’horta
Llegir més…
Recetario Soninké: El quadern de receptes de les dones africanes de l’Horta
Llegir més…
Joguets solidaris
Llegir més…
Premi de La Caixa al projecte ‘Dones africanes a l’Horta’
Llegir més…
Doctorats en l’Horta
Llegir més…
Publicades les actes del congrés homenatge a Thomas F. Glick
Llegir més…
“Només el compromís polític amb l’agricultor pot salvar l’Horta”
Llegir més…
2ª Trobada Universitat de València-IDECOS
Llegir més…
Els regadius tradicionals constitueixen una de les més valuoses interaccions entre naturalesa i cultura desenvolupades per la humanitat. Han sigut històricament una peça clau en l'evolució de nombrosos pobles i ciutats en mitjans àrids i semiàrids. Són encara espais que presenten una alta capacitat productiva, acompanyada de destacats valors socials i culturals. Es tracta a més d'ecosistemes que resulten un clar exemple d'una perllongada gestió sostenible, en termes socials i ambientals.
L'estudi d'aquests artefactes de naturalesa i cultura ha sigut abordat per experts de diverses disciplines. El Congrés Regadiu, Societat i Territori pretén reunir a tots aquells interessats en els regadius tradicionals, amb la finalitat de reflexionar sobre el passat, el present i el futur d'aquests espais.
Aquesta reunió abordarà l'anàlisi de l'evolució històrica dels regadius tradicionals, considerant aspectes tecnològics, agronòmics, socials i institucionals. Aprofundirà en l'anàlisi dels seus valors, presents i potencials, com a paisatges culturals. A més, discutirà el repte que suposen els processos d'urbanització i modernització, i les estratègies encaminades a enfortir la seua viabilitat socioeconòmica i assegurar la seua preservació.
El congrés servirà per a retre homenatge al professor Thomas F. Glick, els treballs del qual han sigut una contribució essencial a l'estudi històric dels regadius, així com un estímul permanent per al reconeixement i protecció d'aquest patrimoni socioambiental.
L'esdeveniment, organitzat per la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i la Fundació Assut, tindrà lloc entre els dies 25 i 27 de setembre de 2014.
Projectes relacionats
En 2013, l’Ajuntament de Massamagrell ens va encarregar aquest treball d’anàlisi, diagnòstic i categorització de les terres de cultiu del terme municipal. L’estudi respon a cert procés de pèrdua i abandó de parcel·les d’horta, i posa en mans de tècnics i autoritats un instrument útil per a la presa de decisions.
Llegir mès…La Reial Séquia de Montcada és una institució fonamental per a la comprensió de la gestió històrica i actual d’un espai tan significatiu com l’Horta de València.
Llegir mès…En 2013, l’Ajuntament de Massamagrell ens va encarregar aquest treball d’anàlisi, diagnòstic i categorització de les terres de cultiu del terme municipal. L’estudi respon a cert procés de pèrdua i abandó de parcel·les d’horta, i posa en mans de tècnics i autoritats un instrument útil per a la presa de decisions.
Llegir mès…L’objectiu d’aquest projecte és ajudar a l’Associació de Dones Africanes de Paterna en l’enfortiment de les seues capacitats a través de l’activitat agrícola, promoure la relació amb el seu entorn, i provocar la seua inclusió mitjançant processos de comunicació i transmissió intercultural.
Llegir mès…A la fi de 2014, l’Ajuntament de Godella va adjudicar a la Fundació Assut la redacció d’un projecte tècnic que contemplara l’execució dels treballs necessaris per a la recuperació i millora de les infraestructures de reg associades a l’entorn de l’horta de Godella.
Llegir mès…