Notícies


Glick col·labora en el projecte multimèdia sobre la séquia de Montcada

Altres Notícies

 • Un projecte que reflexiona sobre el paisatge cultural de l’Horta
  Llegir més…

 • Doctorats en l’Horta
  Llegir més…

 • L’Horta i el compromís dels futurs empresaris
  Llegir més…

 • Publicades les actes del congrés homenatge a Thomas F. Glick
  Llegir més…

 • Taller ‘Entorn i coneixement’
  Llegir més…

 • La Fundació Assut estrena canal de vídeos
  Llegir més…

 • Regadiu, societat i territori: un congrés homenatge a Thomas F. Glick
  Llegir més…

 • Noves presentacions de la web sobre els paisatges de l’aigua
  Llegir més…

 • El paisatge i la cultura de l’horta, en versió 2.0
  Llegir més…

 • El 7 de març presentem la web sobre els paisatges de l’aigua
  Llegir més…

 • Ignasi Mangue parla del nostre projecte sobre els paisatges tradicionals de l’aigua
  Llegir més…

 • Anotacions cinematogràfiques sobre l’horta
  Llegir més…

 • La gestió sostenible de l’aigua, a debat
  Llegir més…

 • La RAM i la fundació s’uneixen per la protecció de l’horta
  Llegir més…

Glick participa en el nostre projecte sobre el paisatge de l’horta

dilluns, 5 de març de 2012

L'hispanista nord-americà Thomas F. Glick, especialista en els regadius històrics valencians i gran defensor de l'horta, visita aquests dies la capital i alguns pobles de la comarca de l'Horta per a participar en un projecte multimèdia sobre la cultura de l'aigua i el paisatge de la Reial Séquia de Montcada.

Després de la seua visita en 2010, quan va ser investit doctor honoris causa per la Universitat de València, torna ara per a col·laborar en una iniciativa que, segons ha dit el propi Glick, “té tot el meu suport, perquè pretén, servint-se de les noves tecnologies de la informació, divulgar els valors de l'horta i contribuir a frenar la seua degradació i la pèrdua de la seua identitat.”

El projecte, emprès per la Fundació Assut i finançat en la seua fase inicial pel Ministeri de Cultura i la Reial Séquia de Montcada, es convertirà a partir de juliol en la primera plataforma on-line centrada en el paisatge de l'horta de València. El seu coordinador, Ignasi Mangue, ho defineix com “un ambiciós espai de divulgació i trobada virtual que, a partir d'una estructura bàsica, anirà nodrint-se amb contínues aportacions, tant de la ciència com de la cultura popular, i on els usuaris, al mateix temps que s'acosten al territori, podran participar en la difusió i protecció dels seus valors mitjançant fotos, vídeos i comentaris.”

PATRÓ D’HONOR Segons Vicent Sales, president de la fundació, “la intervenció del professor Glick en aquest projecte és, alhora que una aportació fonamental, un merescut reconeixement a la seua trajectòria acadèmica i científica i a la seua tasca pionera en la investigació i divulgació històrica dels regadius tradicionals valencians”. Així, Glick serà nomenat patró d'honor de la fundació i rebrà també un homenatge per part de la Comunitat de Regants de la Reial Séquia de Moncada. Serà demà, 6 de març, a la una del migdia, en la Casa Comuna d'aquesta institució, a Montcada.

Thomas F. Glick és per als seus coneguts i amics locals un valencià de ple dret. Les seues periòdiques visites a aquestes terres, ja des de la dècada dels anys seixanta, es van materialitzar prompte en el ja clàssic llibre Irrigation and Society in Medieval Valencia (1970). Humanista, hispanista, historiador de la ciència i investigador de primera fila mundial, ha explorat també el darwinisme, la teoria de la relativitat d'Einstein i el psicoanàlisi. Però, per sobre de tot, Glick és una persona plenament compromesa amb la divulgació, la preservació i la protecció del patrimoni dels sistemes de regadiu tradicionals. Entre ells, l'Horta de València.

Projectes relacionats

L’estat de l’horta de Massamagrell

En 2013, l’Ajuntament de Massamagrell ens va encarregar aquest treball d’anàlisi, diagnòstic i categorització de les terres de cultiu del terme municipal. L’estudi respon a cert procés de pèrdua i abandó de parcel·les d’horta, i posa en mans de tècnics i autoritats un instrument útil per a la presa de decisions.

Llegir mès…

Paisatges culturals a la Reial Séquia de Montcada

La Reial Séquia de Montcada és una institució fonamental per a la comprensió de la gestió històrica i actual d’un espai tan significatiu com l’Horta de València.

Llegir mès…
Contacta amb nosaltres | fundació assut © 2014 | Embarcador, 28 - 46012 - El Saler (València) | info@fundacioassut.org