L’Horta ha abastecido tradicionalmente los mercados y las despensas de la ciudad. Incluso en la actualidad, el vecino de Valencia puede contar con ese gran privilegio que supone disponer de verduras y hortalizas frescas recién cosechadas de la huerta, genuinos productos de kilómetro cero. Pero, ¿es consciente de ello? ¿El consumidor urbano tiene interés en gozar de ese privilegio? ¿Qué concepto de comodidad le induce a optar por unas verduras de supermercado que quizá llevan días oxidándose en sus envases de plástico?
La Huerta es un entorno rural que el vecino urbanita tiene a la vuelta de la esquina. Puede acceder al campo simplemente paseando o en bicicleta. ¿Conoce realmente ese urbanita los pueblos y paisajes de L’Horta, sus gentes, los sistemas de riego? Por otra parte, ¿los vecinos que habitan la Huerta aprecian el valor de su entorno? ¿Desean conservarlo?
Con la colaboración de la Fundació Assut y el Cerai, Mostra Viva ha programado en el salón de actos de las Escuelas de Artesanos una nueva edición de Hortografies, un ciclo de producciones audiovisuales que abordan algunas de estas preguntas planteadas junto con otros aspectos sobre la Huerta: la agricultura, el urbanismo, el valor paisajístico, la relevancia histórica del sistema de acequias o el significado de un modo de vida amenazado por una cuestionable política de expansión urbana.
Comienzan estas sesiones el jueves 27 de marzo con la proyección del documental L’Horta al costat de casa (2012), de Vicent Tamarit, y el corto La sembra de la creïlla per Juanito (2008), de Paco Morcillo. La siguiente sesión será el 8 de mayo, en la que se podrá ver el mediometraje A tornallom (2003), de Enric Peris, y los cortos L’Horta amenaçada (2004), de Paco Morcillo, e Indígenes (2013), de Sergi y Josep Pitarch. La tercera y última sesión tendrá lugar el 25 de septiembre, con la presentación de los nuevos fragmentos del proyecto cinematográfico de Miquel Àngel Baixauli y la Fundació Assut, Esperant l’aigua (2014).
L’Horta ha proveït tradicionalment els mercats i els rebosts de la ciutat. Fins i tot en l’actualitat, el veí de València pot comptar amb el gran privilegi de disposar de verdures i hortalisses fresques collides a l’horta, genuïns productes de quilòmetre zero. Però, és conscient d’açò? El consumidor urbà té interès a gaudir d’aquest privilegi? Quin concepte de comoditat li indueix a optar per unes verdures de supermercat que potser porten dies oxidant-se als seus envasos de plàstic?
L’Horta és un entorn rural que el veí urbanita té molt a la vora. Pot accedir al camp simplement passejant o amb bicicleta. Coneix realment aquest urbanita els pobles i paisatges de l’Horta, les seues gents, els sistemes de reg? D’altra banda, els veïns que habiten l’Horta aprecien el valor del seu entorn? Desitgen conservar-lo?
Amb la col·laboració de la Fundació Assut i el Cerai, Mostra Viva ha programat al saló d’actes de les Escoles d’Artesans una nova edició d’Hortografies, un cicle de produccions audiovisuals que aborden algunes d’aquestes preguntes plantejades juntament amb altres aspectes sobre l’Horta: l’agricultura, l’urbanisme, el valor paisatgístic, la rellevància històrica del sistema de séquies o el significat d’una manera de vida amenaçada per una qüestionable política d’expansió urbana.
Comencen aquestes sessions el dijous 27 de març amb la projecció del documental L’Horta al costat de casa (2012), de Vicent Tamarit, i el curt La sembra de la creïlla per Juanito (2008), de Paco Morcillo. La següent sessió serà el 8 de maig, a la qual es podrà vore el migmetratge A tornallom (2003), d’Enric Peris, i els curts L’Horta amenaçada (2004), de Paco Morcillo, i Indígenes (2013), de Sergi i Josep Pitarch. La tercera i última sessió tindrà lloc el 25 de setembre, amb la presentació dels nous fragments del projecte cinematogràfic de Miquel Àngel Baixauli i la Fundació Assut, Esperant l’aigua (2014).