«Roda l’Albufera» és una iniciativa que la Fundació Assut, amb el suport de GA Alimentària, repeteix cada any almenys una vegada. Una excursió d’un dia amb la qual posar de manifest les implicacions ambientals i patrimonials de l’Albufera i reivindicar l’atenció que mereix aquest aiguamoll com un dels més importants de l’Europa mediterrània.

L’activitat consisteix en una excursió de descobriment i sensibilització que recorre amb bici i barca una part d’aquest parc natural —el recorregut és diferent cada vegada— i que tracta de cridar l’atenció sobre els valors culturals que han resultat d’una llarga tradició d’usos humans en l’aiguamoll.

Amb aquesta jornada es pretén destacar la importància que té la participació activa de la societat civil en la conservació dels valors naturals i culturals d’aquest paisatge únic, cridar l’atenció sobre la necessitat d’actuar per a la recuperació definitiva de la qualitat ecològica de l’aiguamoll i emprendre mesures que garantisquen la sostenibilitat de l’aprofitament dels recursos de l’Albufera.

Col·laboradors

Juntament amb la Fundació Assut, en l’activitat han col·laborat en les diverses edicions organitzacions com Acció Ecologista-Agró, SEO/BirdLife i València en bici, empreses com GA Alimentaria, Pavagua Ambiental i Acuamed, i administracions com la Generalitat Valenciana, mitjançant la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i els ajuntaments de Sollana, Silla, Catarroja, el Perellonet, el Saler (Ajuntament de València)…

Skills

Posted on

21 març, 2017