Els nostres projectes

Trenta anys, trenta mirades. Parc Natural de l’Albufera, 1986-2016

El llibre ‘Trenta anys, trenta mirades. Parc Natural de l’Albufera, 1986-2016′ celebra el 30 aniversari de la declaració d’aquest parc natural. Una mirada feta de múltiples mirades, fruit de les converses que Vicent Llorens i Bosco Dies han mantingut amb els protagonistes d’aquesta història.


La Ruta de l’Aigua de la Séquia Reial del Xúquer

La Ruta de l’Aigua de la Séquia Reial del Xúquer vol donar nova vida a aquest eix agrícola i cultural, aprofitar el seu potencial patrimonial i paisatgístic, i reforçar el seu vincle històric amb els habitants de la Ribera i l’Horta.


L’estat de l’horta de Massamagrell

En 2013, l’Ajuntament de Massamagrell ens va encarregar aquest treball d’anàlisi, diagnòstic i categorització de les terres de cultiu del terme municipal. L’estudi respon a cert procés de pèrdua i abandó de parcel·les d’horta, i posa en mans de tècnics i autoritats un instrument útil per a la presa de decisions.


Dones africanes a l’Horta

L’objectiu d’aquest projecte és ajudar a l’Associació de Dones Africanes de Paterna en l’enfortiment de les seues capacitats a través de l’activitat agrícola, promoure la relació amb el seu entorn, i provocar la seua inclusió mitjançant processos de comunicació i transmissió intercultural.


El banc de palla d’arròs

El projecte del Banc de Palla d’Arròs, una iniciativa conjunta de diverses entitats i col·lectius, entre elles la Fundació Assut, respon a la cerca d’usos alternatius d’aquest subproducte agrícola, solucions per als problemes derivats d’una gestió poc sostenible com és la crema indiscriminada dels restolls o el seu abandó al camp.


Millora del regadiu històric a l’horta de Godella

A la fi de 2014, l’Ajuntament de Godella va adjudicar a la Fundació Assut la redacció d’un projecte tècnic que contemplara l’execució dels treballs necessaris per a la recuperació i millora de les infraestructures de reg associades a l’entorn de l’horta de Godella.


Programa Cerca

El programa Cerca vol acostar als veïns i visitants de l’Albufera i l’Horta de València la seua naturalesa, la seua cultura i el seu paisatge. L’objectiu és divulgar aquesta realitat única i amenaçada, i crear consciència sobre la necessitat de protegir-la.


Artxiviu de l’Horta

Els protagonistes de la història agrària de l’Horta de València desapareixen i, amb ells, els seus records i experiències. Aquesta memòria i aquest formidable cabal de sabers, indispensable per a entendre aquests paisatges culturals de l’aigua, és l’objecte d’Artxiviu de l’Horta.


Esperant l’aigua

‘Esperant l’aigua’ és una ‘pel·lícula viva’, sempre en construcció, centrada a l’Horta, l’Albufera i els paisatges culturals lligats al regadiu tradicional de la plana litoral valenciana. Un projecte de la Fundació Assut amb el cineasta Miguel Ángel Baixauli.


Amfibi 2014, segona part

Celebrem una nova sessió ‘amfíbia’. Coneixerem els programes que Félix Rodríguez de la Fuente va dedicar en TVE a denunciar el projecte d’urbanització de la Devesa de l’Albufera en els anys setanta, i vorem el documental ‘Entre el cel i la terra’, sobre la lluita per salvar els Aiguamolls de l’Empordà durant la transició democràtica.


Congrés ‘Regadiu, societat i territori’

Un congrés al voltant de l’evolució històrica dels regadius tradicionals: l’anàlisi dels seus valors com a paisatges culturals, la discusió sobre els processos d’urbanització i les estratègies per la seua viabilitat socioeconòmica.


La Trilladora del Tocaio

La Trilladora del Tocaio (El Palmar, València) és un projecte de recuperació d’un vell edifici com a centre de propagació de vida, paisatge i cultura: l’aiguamoll, la marjal, l’Horta, l’Albufera de València…


Amfibi 2013

Amfibi és un certamen dedicat a la promoció, la divulgació i la preservació dels valors naturals i culturals dels aiguamolls, en particular de l’Albufera, mitjançant el cinema i el vídeo, la música, la fotografia, la gastronomia, el teatre i altres mitjans i disciplines. El seu objectiu és sensibilitzar sobre la importància que tenen les zones [...]


L’Albufera de cine, 2

Per a seguir contribuint a la divulgació i la conservació del patrimoni natural i cultural de l’Albufera i donar a conèixer la realitat d’àmbits similars, la Fundació Assut organitza aquest estiu la segona edició de L’Albufera de cine.


Arròs i conservació d’aiguamolls

La Fundació Assut, junt amb la UPV, el Parc Natural de l’Albufera i SEO/BirdLife, organitza una jornada de formació sobre arrossars i conservació d’aiguamolls amb a l’objectiu de donar a conèixer la vinculació que mantenen els arrossars amb la protecció i el manteniment d’aquestes zones humides.


La pesca en l’Albufera

La Fundació Assut, per tal de contribuir a la conservació i divulgació dels nostres valors culturals, proposa, juntament amb les comunitats de pescadors de l’Albufera, la declaració de la pesca tradicional com a Bé d’Interès Cultural.


Paisatges culturals a la Reial Séquia de Montcada

La Reial Séquia de Montcada és una institució fonamental per a la comprensió de la gestió històrica i actual d’un espai tan significatiu com l’Horta de València.


L’Albufera de cine

Per a celebrar el centenari de l’adquisició de l’Albufera per la ciutat de València, la Fundació Assut i el Parc Natural de l’Albufera han organitzat un cicle de projeccions a l’aire lliure que pretén mostrar l’aportació del cinema a la reflexió sobre la realitat d’aquest territori.


La partida de l’Estell

Aquest projecte té com a objecte promoure la col·laboració amb els llauradors per tal de preservar els recursos naturals, culturals i paisatgístics d’aquest espai, així com treballar en una millor integració d’activitats com l’agricultura o la caça.


Hortografies

Aquest certamen audiovisual vol donar a conèixer la realitat de l’horta i els regadius tradicionals: els seus valors naturals i culturals, les pressions que amenacen de fer-los desaparéixer i les dificultats per a trobar alternatives per a la seua viabilitat.


Contacta amb nosaltres | fundació assut © 2014 | Embarcador, 28 - 46012 - El Saler (València) | info@fundacioassut.org